Hackaday’a danışın: Python nasılsın?

Uncategorized

Python, yazılım projelerinin Arduino’dur. Yüz tanıma ve sinir ağlarından robotik ve uzaktan algılama için herhangi bir şey için kritik bir kütüphane kütlesine sahiptir. Ve tıpkı Arduino gibi, henüz Python için katil IDE’yi bulamadım. Muhtemelen henüz en iyisini denemedim, ama sadece Python yanlış yaptığım olabilir.

Yıllarca boşum kaldım

Vurgulama ve kod tamamlama olan etkileşimli kabuk ile rölanti
Ben sadece Linux – bir erkeğin türünün türü, Python için rölanti kullanmak doğal bir uyumdur. Çok hızlı ve kolay kurulum için depolarda ve esasen yapılacak sıfır yapılandırma var. Tipik olarak tercih edilen geliştirme ortamımın konuşması, metin editörü ve komut satırı derleyicisidir. Rölanti, bunun üstünde sadece bir adımdır. Kabuk ve üzerinde çalıştığınız her Python dosyası için ayrı bir pencere alırsınız. Boşta kodunuzu çalıştırın ve dosyayı kaydeder, ardından kabuk penceresinde başlatır.

Benim için, rölantiçinin kabuğunun iki temel özelliği var. Birincisi, Python kodunuzu çalıştırdıktan sonra etkileşimli bir oturumu açık tutmasıdır. Bu, komut dosyanızın kullanımınızın hala mevcut olduğuna ve gerçek zamanlı olarak işlevleri (ve sınıfları vb.) Görerek kodunuzu deneyebileceğinizi ima eder. İkinci arzu edilen özellik, bu etkileşimli kabuğu kullanırken, rölantide, kod tamamlama ve docstring desteğini desteklemektedir (bir fonksiyonun kabul ettiği / gerektirdiği parametreler için size ipuçları verir).

Ancak sadeliğin zor zamanlı ölçeklemeye sahiptir. Çok sayıda dosyaya yayılmış daha büyük ve daha büyük projeler üzerinde çalışıyorum ve rölantide editör pencerelerinin bireysel doğası ve sağlam navigasyon eksikliğinin olmamasını bekliyorum.

Yarışmacılar

Muhtemelen yarım düzine farklı Python kimliği denedim, en çok ikisinde en fazla zaman geçirdim: Geany ve Atom. Her ikisi de Linux’a kurulumu kolaydır ve daha büyük projeler için istediğim çok daha gelişmiş özellikleri sunmak kolaydır: daha iyi navigasyon, çapraz dosya kodu tamamlama (ve uyarılar), değişken tür ve kapsam göstergesi.

Geany’nin görünümü bir “IDE 1.0” düzen tarzı ve temasını akla getiriyor. Sembolleri sola, sağdaki kodu ve alt boyunca statüye yerleştiren tanıdık üç bölme düzenidir. Programınızı çalıştırdığınızda, sevdiğim etkileşimli bir terminalde başlatır, ancak bu noktada tüm IDE özelliklerini kaybedersiniz. Kod tamamlama yoktur ve sözdizimi vurgulamaz.

ATOM’u Geany’den çok daha fazla kullanıyordum ve şimdilik bununla yapışacak kadarını beğenmek için büyüdüm. “IDE 2.0” düzenini atom diyoruz. Karanlık bir tema ile başlar ve her şey bir sekmedir.

Atomun her zaman gösterilmeyen sembol görünümüne sahiptir. Ctrl-R onu getirir ve bir arama stili kullanır, ancak aynı zamanda tüm sembollerde de kaydırabilirsiniz.
Atom, ağır paketlere bağlıdır (herhangi birinin yazabileceği eklentiler). Paket yönetimi iyidir ve denediğim paketler mükemmel olmuştur. Autocomplete-Python ve sekmeleri boşluk kullanıyorum, ancak yine Python dosyalarını çalıştıran endişeleriyle tekrar geldim. Platformio-IDE terminali, komut dosyasını ve runner eklentilerini denedim. İlk önce bir terminal alt bölme olarak getirir, ancak dosyayı otomatik olarak o terminalde çalıştırmaz. Script ayrıca alt bölme kullanır, ancak etkileşimli olarak çalışmasını sağlayamıyorum. Şu anda iyi bir ekranı olan ancak etkileşimli olmayan koşucuyu kullanıyorum. Projelerimdeki “sahte” bir Python dosyası kullanmaya devam ettim, komutlar için bir geçici çözüm olarak, genellikle etkileşimli kabukta çalışacağım.

Bize nasıl python olduğunu söyle

Tamamen bu yıllardır Python’u yanlış kullanıyorum ve bu yıllardaki kodunuzla etkileşimli bir kabuğun içinde dolandırıcılık, gelişme süreçlerinin zayıf bir seçimidir.

Python geliştirmeniz için ne seçersiniz? Etkileşimli bir kabuk sizin için önemli mi? Boşta ve yer değiştirme ile çok daha olgun bir IDE’ye başladınız mı? Hangi IDE’yi bitirdiniz ve bu değişim sırasında ne tür bir ödün verdiniz? Aşağıdaki yorumlarda bize bildirin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.