8 bit breadboard bilgisayarı 8 saate kadar

Uncategorized

[Ben Eater], birkaç yıl önce bir breadboard üzerinde inşa ettiği CPU çipi olmayan 8 bit bilgisayarın bazı videolarını yayınladı. Şemalar için sorulduktan sonra nihayet olmadığını kabul etti. Yani, bunun yerine, onu yeniden oluşturma ve her adımda bir video günlüğünü süreçte tutmaya karar verdi. Kickoff videosunu, aşağıda görebilirsiniz, ancak 30 tane daha yeni video bulabilirsiniz. Bir sürü mantığı değiştirmek için kullandığı bir EEPROM programını programlamak için bir Arduino kullanıyor.

Muhtemelen şimdiye kadarki yaklaşık sekiz saatin civarında videolar olduğu için biraz zaman geçirene kadar beklemek istiyorsunuz. Videolar temel 555 zamanlayıcıyla başlar ve oradan çalışır. Her parça, bütünden ayrı bir test alır, bu yüzden şansla sonunda her şeyi gidermeye çalışırken imkansız bir işe sahip olmayacaksınız.

Bunun gibi projeler kesinlikle pratik değildir, ancak bir CPU’nun nasıl çalıştığını gerçekten anlamak istiyorsanız, bu anlayışı geliştirmek için harika bir yoldur. Verilog veya VHDL öğrenmeyi öneririz ve bir FPGA’da yapmayı öneririz, ancak breadboard bilgisayarının belirli bir sokak kredisi vardır ve kesinlikle çok çeşitli yanıp sönen ışıklar vardır.

CPU tasarımı, “dijital bilgisayar elektroniği” kitabında bir tasarımı izler, bu yüzden bunu yeniden yaratma konusunda şiddetli olsaydınız, bununla birlikte takip edebilirsiniz. Kitap baskı dışında, ancak yazdırma kitaplarından çıkan bu günler çok zor değil.

Breadboard bilgisayarlarının çoğu, gördüğümüz bir CPU çipi kullanıyor, bu yüzden çok fazla breadboard’lara ihtiyaç duymazlar. Beklediğiniz gibi, bunlardan bazıları diğerlerinden daha habercidir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.